Tijd voor een winterslaap!

Geschreven door Redactie

Welke dieren overwinteren in je tuin? 

Zodra de herfst intreedt bereiden veel dieren zich voor op een heerlijke winterslaap. Bij een winterslaap denk je al snel aan grote dieren zoals beren, maar ook veel kleinere dieren houden een winterslaap. Als verrassing kan het dus gebeuren dat een diertje er voor kiest om deze in jouw tuin door te brengen! Maar welke dieren zijn dat dan zoal? 

Egels 

Voor de egel begint de winterslaap rond november en duurt tot april. Zij gebruiken graag bladeren, gras, tuinafval en houtsnippers om zich in te graven. 

Kikkers 

Deze diertjes houden een spectaculaire winterslaap! Ze begraven zichzelf namelijk in de modder op de bodem van jouw vijver. Tijdens de slaap bevriest hun lichaam en deze ontdooit weer zodra het warmer wordt. 

Vleermuizen 

Niet alle vleermuizen houden een winterslaap, maar de soorten die leven waar er in de winter weinig insecten zijn doen dat wel. Ze kruipen in spleten en kleine openingen in je huis of in de bomen. De winterslaap kan wel 6 maanden duren, waarbij hun lichaamstemperatuur flink daalt en hun hartslag slechts 10 slagen per minuut bereikt. 

Onze Ambassadeurs