Vrouw gewond geraakt tijdens drukke Walibi Fright Night

Geschreven door Redactie

Een 60-jarige vrouw uit Enschede is gewond geraakt tijdens haar bezoek aan de Halloween Fright Nights in pretpark Walibi in Biddinghuizen.

Dat gebeurde zaterdag.

De website looopings.nl meldt dat de vrouw "door de vreselijke drukte en het gebrek aan verlichting" ten val kwam en op een hek belandde. De vrouw zou vervolgens drie kwartier op de grond hebben gelegen voor de EHBO'ers haar konden bereiken.  

Te druk 

De dochter van de gevallen vrouw zegt dat door "opstootjes door de chaos en de alcohol" hulpverleners te druk waren om snel bij het slachtoffer aanwezig te zijn. Daarnaast zou het "onverantwoord druk" zijn geweest in het park. Om deze reden stelt het slachtoffer Walibi aansprakelijk voor het ongeluk.  

Nadat de EHBO'ers de vrouw wisten te bereiken, is ze per brancard naar een ambulance en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft naar eigen zeggen aan het ongeluk zware hoofdpijn en duizeligheid overgehouden. Ook heeft ze een lipwond met hechtingen, een gekneusd borstbeen en tandpijn. Op een foto op looopings.nl is het gehavende gezicht van de vrouw te zien. 

Reactie Walibi 

Hoe druk het zaterdag in het park was, is niet bekend. Looopings.nl rekent uit dat op drukke dagen zo'n 23.000 mensen aanwezig zijn. Volgens een woordvoerster van Walibi was het zaterdag wel druk in het park, maar waren er bij lange na geen 23.000 mensen. Precieze bezoekerscijfers worden niet bekendgemaakt. De woordvoerster bevestigt dat de Enschedese ongelukkig ten val is gekomen, maar kan niet zeggen of zij inderdaad drie kwartier op de grond heeft gelegen. 

Verder laat de woordvoerster weten dat er "uitgebreid en goed" contact is met de Enschedese en haar familie. Het pretpark zou samen met het slachtoffer in gesprek zijn over "een nette oplossing". 

Geen extra maatregelen 

Deze week zijn er nog vier Halloween Fright Nights in het park. Het ongeluk van zaterdag is volgens de woordvoerster niet direct reden om de aanwezige hulpverlening op te schalen. Ze laat weten dat het park al maatregelen heeft genomen door paden "beter toegankelijk te maken door bankjes en prullenbakken weg te halen" en er zijn speciale medewerkers aanwezig die zich bezighouden met crowd control. Ook is er altijd politie en een ambulance in het park. 


Onze Ambassadeurs