Het is vandaag Wereld Ei Dag!

Geschreven door Redactie

Iedere tweede vrijdag van oktober is het Wereld Ei Dag. 

Heb je nog geen ideeën voor het avondeten vanavond? Misschien een idee om iets met ei te maken!

De 'Wereld Ei Dag' (of 'Internationale Dag van het Ei') is een officiële dag sinds 1996. Deze dag is uitgeroepen door de International Egg Commission. Niet alleen de vrijdag staat bekend om ei, de zaterdag ook. Op deze dag(en) worden er in supermarkten extra aandacht besteed aan eieren. Niet alleen supermarkten geven hier aandacht aan, er worden vandaag en morgen ook eierenfestivals gehouden en nog meer verschillende activiteiten georganiseerd. 

Doe vandaag eens gek en eet vandaag en morgen wat extra ei!

Eet bijvoorbeeld Asperges met een gepocheerd eitje en rösti rondjes, Snelle Surinaamse saotosoep met kip, taugé en een eitje, Wagyurund op buitenvuur met aardappel, ui en ei, Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas of Eggs Benedict. Je kan natuurlijk ook gewoon voor de simpele gebakken of gekookte eieren gaan.


Onze Ambassadeurs