Walibi past act met levende dieren aan

Geschreven door Redactie

Een evenement met levende dieren in Walibi Holland wordt aangepast.

Dat gebeurt na kritiek van dierenliefhebbers, bevestigt het pretpark. 

Tijdens de zogenoemde Halloween Spooky Days konden bezoekers van het pretpark reptielen, amfibieën en spinnen aanraken en vastpakken. Volgens de website Looopings.nl bevinden de dieren zich in de griezelzone Firepit. Het zou gaan om wurgslangen in rieten bakken, agressieve, giftige spinnen en een pad in enkele terraria. 

Kritiek 

Toen dierenliefhebbers afgelopen weekend ontdekten dat Walibi een act met levende dieren had, kwam er een storm van kritiek via sociale media op gang. Dierenvrienden stoorden zich onder meer aan het feit dat de tropische dieren met de huidige temperaturen buiten stonden. Ook stelden ze dat de dieren door de vele contacten met mensen gestrest konden raken. 

Walibi heeft nu besloten de dieren achter een hek te plaatsen. Bezoekers kunnen er alleen bij als de begeleider van de dieren dat goed vindt. Verder worden de dieren bij toerbeurt aan het publiek getoond, zodat ze tussendoor ook even tot rust kunnen komen.  

De Halloween Spooky Days in Walibi vinden nog plaats op alle dagen tussen vrijdag 11 oktober en zondag 27 oktober.


Onze Ambassadeurs