Nationale politie vreest voor vuurwerktoerisme

Geschreven door Redactie

Korpschef Erik Akerboom schreef eerder deze week al zijn zorgen uit in een brief naar de Tweede Kamer. De Nationale politie en de onderzoeksraad voor Veiligheid willen al enkele jaren een algemeen vuurwerkverbod op knalvuurwerk en pijlen.

Gemeenten hebben het hef in handen genomen door vuurwerkvrije zones in te stellen. De Nationale Politie vind dat dit leidt tot onoverzichtelijke situaties. Hierdoor ontstaat een wirwar aan regels wat het weer lastig maakt voor de agenten.

Vuurwerktoerisme 

De Nationale Politie denkt dat het verbod kan leiden tot vuurwerktoerisme. Vuurwerk fans vanuit verschillende regio’s trekken naar een Gemeente in de buurt waar zij wel vuurwerk mogen knallen. De Nationale Politie denkt dat vuurwerktoerisme niet valt uit te sluiten. De jaarwisseling is het gevaarlijkste moment van het jaar in Nederland. Jaarlijks leidt het afsteken van vuurwerk tot miljoenen euro’s aan schade. De Nationale Politie denkt niet goed te kunnen anticiperen op verassingen.

De Tweede Kamer praat vandaag over de jaarwisseling. Onze Ambassadeurs