Singer Swinging Sundays om Larense jazztraditie hoog te houden

Geschreven door Redactie

Vanaf morgen 6 oktober gaat er een nieuw concept van start in het Singer Laren in samenwerking met Co Live, de Keep an Eye Foundation en NH Gooi Radio. Met het Singer Swinging Sundays zal vanaf morgen elke eerste zondag van de maand in het teken van jazz staan.

Unieke samenwerking om Larense jazztraditie hoog te houden

Singer Laren, Co Live, de Keep an Eye Foundation en NH Gooi Radio werken samen om op iedere eerste zondag van de maand de jazz in Laren te vieren.

Om 13.30 uur strijkt Co de Kloet neer in het Nick Vollebregt Jazzcafé. Met live optredens, interviews en vaste tafelgasten wordt een registratie gemaakt voor het NTR radioprogramma Co Live.

Singer Laren introduceert de “Singer Swinging Sundays”: het museum open, er is matineevoorstelling in het theater (15.00 uur) en - kort na afloop van de opnames in Nick Vollebregt - start om 16.15 uur een jazzconcert in de villa. De presentatie hiervan is in handen van Kent Hanson. Een registratie van het concert wordt uitgezonden in het NH Gooi radioprogramma Yes to Jazz. De programmering van de Singer Swinging Sudays wordt verzorgd door de “Keep an Eye Foundation” in samenwerking met het Amsterdams Conservatorium. Samen bieden zijn jonge jazztalenten een mooi podium.

Kent Hanson is al lang betrokken bij de jazzmuziek in Laren en voor hem gaat dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling; “De jazz hoort thuis in Laren” stelt de presentator.

“Een soort huiskamerconcert,” glundert van Os, “mensen kunnen de eerste zondag van de maand eerst naar de koopzondag in het dorp, dan naar Co de Kloet in Nick Vollebregt en aansluitend naar de jonge jazz talenten in Singer!”

De serie trapt op 6 oktober af met de award-winning zangeres Anna Serierse en haar quartet.


Onze Ambassadeurs