Dit jaar weer première in Dickenstheater

Geschreven door Redactie

In november vind er weer een première plaats in het Dickenstheater in Laren. Op 10 en 17 november krijgen de bezoekers een speciale voorstelling van het beroemde boek 'The Old Curiosity Shop' van Charles Dickens. 

Charles Dickens

Charles Jogn Huffam Dickens was één van de belangrijkste Engelse schrijvers uit het victoriaanse tijdperk. Charles was de eerste literaire chroniqueu van de grootstad midden in de industriele revolutie. Tot vlak na de Eerste Wereldoorlog bleef hij de populairste schrijver van Engeland. 

Charles is onderhand bekend door zijn boeken van de Oliver Twist, de roman David Copperfield, Barnaby Rudge en A Chirstmas Carol. Kenmerkend voor zijn verhalen zijn de sociale misstanden, de verhaalopbouw, de cartooneske karakters en de humor.

De première

In november zal er tevens weer een première plaatsvinden in het Dickenstheater. In de vertaling en toneelbewerking van Else Film luidt: De zwerftocht van Little Nell. Aad Kok en Charles slaagde erin om hele bijzondere platen van glas, die via de toverlantaarn worden getoond, bij dit verhaal te vinden. Little Nell moet op de vlucht voor schuldeisers, samen met haar grootvader. Het meisje gaat met haar grootvader een lange en spannende reis tegemoet. Little Nell werd wereldberoemd. Met sprak over haar karakter alsof zij een echt wezen was. 

Ontmoeting

In de voorstelling worden twee pauzes gepland voor de bezoekers. Zij krijgen hierbij de mogelijkheid om schrijfster Josephine te ontmoeten. Zij is o.a. bekend van het boek 'My Inner Victorian'. Josephine beschijft op haar blog veel over het dagelijks leven in de 19e-eeuw, de literatuur, kunst en technologie. Zij verdiept zich ook in Victoriaans koken. Onlangs is haar kookboek 'Aan tafel met Charles Dickens' verschenen. 

Meer informatie

De voorstelling kost €20,- per persoon. Bij de voorstelling krijg je koffie, thee, frisdrank en hot wine. Wil je direct reserveren? Dat kan door te mailen naar dickens@ziggo.nl of door te bellen naar 035 - 8872376. 

De kerstvoorstelling is in Naarden op zondag 8 december en begint om 15:30 uur. Reserveren voor de kerstvoorstelling kan bij Podium de Mess in Naarden. 

Onze Ambassadeurs