Schapen tellen en herten spotten tijdens een middag Blaricum!

Geschreven door Redactie

Blaricum, een mooie oude gemeente in de provincie Noord-Holland. Hoewel er wordt gesuggereerd dat Blaricum al vóór de 10e eeuw bestond, dateert de eerste vermelding pas van 1342. Met momenteel 11.198 inwoners op de teller is Blaricum een heerlijk rustig dagje uit in het Gooi!

Blaricum biedt verschillende mogelijkheden voor een verrassend dagje uit. Of je nu met je gezin wat wilt gaan doen, met je vriend of met je vriendinnen, er is voor elk wat wils! 

Geniet van de prachtige natuur

Zo is er een schaapskooi die beheerd wordt door het Goois natuurreservaat. De meeste kans om de schapen aan te treffen is in de ochtend en aan het eind van de middag. Tussen 8:00 uur ochtends en 16:00 uur middags grazen ze in het omliggende heidegebied.  Op zondagen tussen 14:00 en 16:00 uur is er een natuurgids aanwezig die van alles kan uitleggen over verschillende onderwerpen. Leuk om eens mee te maken!

Smaakvolle dag

Heb je zin om na een wandeling eens lekker weg te vertoeven in een restaurantje? Kom dan naar het café-restaurant De Tafelberg. Het restaurant beschikt over een groot terras met loungebanken en is maar liefst zeven dagen per week geopend. De openingstijden lopen uiteen van 9:00 uur ochtends tot 23:00 uur avonds. Je kunt er dus terecht voor een zalig ontbijt, een lekkere lunch en een warme avondhap. Natuurlijk ben je ook welkom voor een heerlijke kop koffie en een stevige borrel. 

Op slechts een kwartiertje lopen afstand vanaf De Tafelberg ben je zo in het centrum van Blaricum. Midden in het centrum zit de welbekende ijssalon De Hoop, staan oude boederijen en komen herinneringen uit het verleden tot leven. In het centrum van Blaricum is culinair ook veel te genieten. Zowel de Italiaanse keuken van Trattoria da Bruno als de Aziatische keuken van restaurant The Red Sun zijn een echte aanrader. Ben je meer op zoek naar een gelegenheid met een meer gematigd prijsniveau? Dan is eetcafé Moeke Spijkstra de moeite waard om te bezoeken. Moeke Spijkstra is een echt begrip in de regio en is dagelijks open vanaf 16:00 uur. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de verschillende eetgelegenheden? Klik dan op een van de volgende namen om doorverwezen te worden naar de officiële website. 

Onze Ambassadeurs