Gebraden kip met peper en zout in ovenschotel

Geschreven door Redactie

Heerlijk malse kip met geroosterde groenten.

Een heerlijk malse kip met knapperige schil en geroosterde groenten. Wat peper en zout er over en je hebt een heerlijke maaltijd zonder al te veel te hoeven doen. Heerlijk smullen dus!

Ingrediënten:

- 3 middelgrote aardappelen;
- 3 wortelen;
- 2 pastinaken;
- 4 kippendijen, met bot en vel;
- Knoflook doordrenkte olijfolie;
- Zout en peper.

Bereidingswijzen:

Verwarm je oven voor op 200C/180C (hete lucht). Bereid alle groenten voor door je pastinaken te schillen. Je hoeft je wortelen of aardappelen niet te schillen! Snijd vervolgens je wortelen in blokjes van 2 cm, halveer de pastinaken als ze niet te grof zijn en hak je aardappelen. Pak een bakplaat en sprenkel er genereus met knoflook doordrenkte olijfolie over. Leg de kippendijen op de bakplaat en kruid het met peper en zout. Draai ze een paar keer om zodat je er zeker van kan zijn dat ze helemaal bedekt zijn met de olie. Breng ze nog een keer op smaak met zout en peper, laat ze met het vel naar boven.

Voeg al je gehakte groenten toe aan de bak rondom de kip. Schep ze een beetje om op de bakplaat, zodat ze ook onder de olie staan. Sprenkel als laatste een beetje olie over alles om ervoor te zorgen dat alles mooi bedekt is. Schuif je bakplaat 55 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 30 minuten de bakplaat uit de oven. Laat de kip staan, maar draai alle groenten om en plaats nog 25 minuten in de oven, of tot de kippenhuid krokant en goudbruin is. Haal uit de oven en geniet van je heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Eet smakelijk!



Onze Ambassadeurs