KNVB-directie in gesprek met Louis van Gaal over bondscoachschap

Geschreven door Redactie

De directie van de KNVB is onderweg naar Portugal voor een gesprek met Louis van Gaal. Ze gaan hem vragen of hij bondscoach van het Nederlands elftal wil worden. Eric Gudde, directeur betaald voetbal, en Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal, zullen het gesprek voeren, zo  meldt de NOS.

"We zoeken een echte chef, een echte baas", zei directeur Nico-Jan Hoogma nadat Frank De Boer was vertrokken. "Iemand die Oranje naar het WK in Qatar kan loodsen".

Van Gaal was al twee keer eerder bondscoach van Oranje. Hij slaagde er niet in het Nederlands elftal naar het WK van 2002 te loodsen, maar werd op het WK 2014 wel derde met de nationale voetbalploeg.

Vorige week haalde Van Gaal nog opzichtig uit naar de spelers van het Nederlands elftal. "Kijk nu eens naar het Europees kampioenschap heren. Dan zie je dat een veredeld stelletje sterren het niet kunnen."

De KNVB heeft haast en kan zich geen grote risico's meer permitteren. De bond versleet de afgelopen zeven jaar al vijf bondscoaches: Guus Hiddink, Danny Blind, Dick Advocaat, Ronald Koeman en Frank de Boer.

Bovendien staat al op 1 september een uitwedstrijd tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie op het programma. Nederland staat tweede in de WK-kwalificatie, met een punt minder dan Turkije waarvan het eind maart verloor (4-2). Alleen de nummer 1 van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK van eind volgend jaar in Qatar.Onze Ambassadeurs