Groen Laren wil een meer natuurlijke vijver

Geschreven door Redactie

De jonge partij Groen Laren hield afgelopen zaterdag een kennismakingsbijeenkomst bij de vijver op de Brink in Laren. Die vijver zou wel wat natuurlijker mogen zijn. Daarom werd er in alle vroegte een groen eiland te water gelaten.

Groen Laren kwam in april met een voorstel voor het natuurlijk herstel van Laren met het Waterbergingsplan 2.0.

Bart Vos, raadslid en fractievoorzitter Groen Laren, zegt: “We willen dat de maatregelen voor wateropvang en ons voorstel in de raad besproken gaan worden. En dat het met de inwoners besproken gaat worden. Er is de afgelopen tijd geen grote wateroverlast geweest, maar daarmee is het probleem niet weg. “We kozen voor een groen eiland om de waterplanten in een natuurlijke vijver te benadrukken”, aldus Vos.

Hij was overigens zeer verrast door de belangstelling van de Laarders, ook al kwamen ze met vragen die geheel buiten de orde waren. Zo vroeg een jong stel aan Vos, waarom het nauwelijks mogelijk is om in Laren een huis te vinden.Onze Ambassadeurs