Eemnes werkt aan bestemmingsplannen Hink Stap Sprong en De Hilt

Geschreven door Redactie

Eemnes werkt aan bestemmingsplannen voor de woningbouwprojecten op de oude plekken van De Hink Stap Sprong en De Hilt. Beide bestemmingsplannen liggen vanaf komende dinsdag 15 juni ter inzage.

De twee projecten zijn in juni 2020 door de gemeenteraad vastgesteld. Het doel van de gemeente Eemnes is om de komende jaren op verschillende locaties woningen te bouwen.

Op het terrein van de voormalige basisschool De Hink Stap Sprong worden 38 woningen gerealiseerd, waaronder negen starterswoningen. Het overige deel bestaat uit uit sociale huurappartementen, die verhuurd zullen worden door de Alliantie. 

Op de locatie van voormalig sport- en ontmoetingscomplex De Hilt komen in totaal 53 nieuwe koopwoningen. Ze zijn vooral bedoeld zijn voor starters en senioren. Eemnessers konden eerder dit jaar hun voorkeur uitspreken over het type bouwstijl van de woningen. De voorkeuren zijn meegenomen in het beeldkwaliteitsplan, dat afgelopen maandag samen met het bestemmingsplan is behandeld door de commissie Ruimte.

Als alles volgens plan verloopt, begint de woningbouw op het terrein van De Hilt halverwege 2022. Op de plek van De Hink Stap Sprong start de bouw begin 2022. Beide projecten zullen lopen tot eind 2023.Onze Ambassadeurs