Weesp en Amsterdam vanaf 24 maart 2022 officieel samengevoegd

Geschreven door Redactie

Op 24 maart 2022 is het zover: de samenvoeging van Amsterdam en Weesp. Het wetsvoorstel hierover dat al werd aangenomen door de Tweede Kamer is nu ook goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Weesp wordt een zogenoemd ‘stadsgebied’ van Amsterdam en krijgt een eigen gekozen bestuurscommissie. ‘Hierbij werkt de gekozen Weesper bestuurscommissie binnen de (beleids)kaders van Amsterdam, maar maakt de commissie eigen afwegingen en keuzes,’ aldus Weesp.

Het dorp Driemond, dat nu nog onder het bestuur van Zuidoost valt, wordt in maart 2022 toegevoegd aan stadsgebied Weesp. Driemonders stemmen dan voor de bestuurscommissie Weesp en niet meer voor de stadsdeelcommissie Zuidoost.

Door de fusie maakt Amsterdam een flinke groeispurt. Het totale aantal inwoners neemt met 20.000 toe tot 893.000. Amsterdam heeft al zeven stadsdelen: Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid en Zuidoost.Onze Ambassadeurs