Gezondheidsraad: vaccineer kinderen tussen 12 en 17 jaar die een medisch risico hebben tegen corona

Geschreven door Redactie

Vaccineer kinderen tussen de 12 en 17 jaar die een medisch risico hebben tegen corona. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een spoedadvies aan minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Een advies over het vaccineren van gezonde kinderen volgt nog.

Het gaat om risicogroepen die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik en om kinderen met obesitas. In uitzonderlijke gevallen zouden behandelend artsen de mogelijkheid moeten krijgen om een beslissing te nemen, vindt de raad.

Om kinderen vanaf 12 jaar uit risicogroepen te beschermen die om medische redenen niet zelf gevaccineerd kunnen worden, adviseert de Gezondheidsraad zogeheten ringvaccinatie. Dat wil zeggen dat alle huisgenoten vanaf 12 jaar worden gevaccineerd.

Volgens de raad hebben kinderen met een chronische aandoening een verhoogd risico op corona. Ook worden sommige kinderen beperkt in hun dagelijks leven, uit angst voor de gevolgen van besmetting. "Vaccinatie levert deze kinderen zowel directe als indirecte gezondheidswinst op."


Onze Ambassadeurs