Circusterrein Hilversum moet gemengd gebied worden

Geschreven door Redactie

Er gaat in Hilversum in de nabije toekomst echt iets gebeuren op het Circusterrein aan de Diependaalselaan. Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders een scenario aangewezen dat zij verder wil uitwerken. Het idee is om er een gemengd gebied van te maken.

Er zijn al heel wat plannen geweest: van tijdelijke duurzame woningen, een vestiging van McDonald’s tot aan het huisvesten van vluchtelingen. Er was zelfs een prijsvraag uitgeschreven, alleen is het winnende concept nooit uitgevoerd. 

Er wordt de komende tijd nader onderzoek gedaan naar de invulling van het terrein. Gisteren hebben B&W bepaald dat optimaal gebruik van de ruimte moet worden gemaakt. Maar die aanduiding is wel wat vaag.

Na de zomer komt het college met een voorstel en buigt de politiek zich erover. Vervolgens komen ook de Hilversummers nog aan het woord. Met ‘de stad’ wordt een visie opgesteld voor het Circusterrein. Voordat het gebied inderdaad ontwikkeld wordt, gaan er nog jaren overheen. 


Onze Ambassadeurs