Hilversums zwembad lost chloorlek op en is 15 mei weer open

Geschreven door Redactie

't Gooische Bad in Hilversum gaat zaterdag 15 mei weer open, nadat er vorige week donderdag een chloorlek was ontdekt. De ontluchtingslang van de chloortoevoer was losgeschoten, waarbij chloorgas vrijkwam en dat is gevaarlijk. Zwembadeigenaar Shiva de Winter meldt dat er maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen.

In een persbericht laat De Winter weten dat het nog steeds onduidelijk is hoe de ontluchtingsslang heeft kunnen losschieten. Wel heeft hij besloten om direct een nieuw pompsysteem te laten installeren.

"Het zwembad heeft twee zuigerpompen die zuur en chloor doseren. Als ze lucht aanzuigen moeten de pompen ontlucht worden. Het verwerken van ontluchting is een nadeel van deze zuigerpompen. Daarom is besloten om die onmiddellijk te vervangen voor slangenpompen", aldus De Winter.Onze Ambassadeurs