Zonnegeluidswal tegen geluid en fijnstof in Naarden

Geschreven door Redactie

D66 in Naarden steunt al jaren het initiatief voor een zonnegeluidswal langs het Naarderwoonbos. Bewoners van deze wijk ondervinden al jaren toenemende overlast van geluid en fijnstof. De saneringsplannen van Rijkswaterstaat zijn echt onvoldoende, aldus de partij.

Het inwonersinitiatief maakt duidelijk dat er een kostendekkend alternatief is dat zorgt voor minder geluidsoverlast en dat voor honderden woningen elektriciteit kan opwekken. D66 steunt daarom het raadsvoorstel om een zonnegeluidswal te realiseren bij het Naarderwoonbos. Dat doet ze al vanaf het begin.

Op 12 mei wordt dit project tijdens de Politieke Avond behandeld. “Wij hebben een aantal vragen over de financiële verwerking ervan in de perspectiefnota en meerjarenbegroting van de gemeente. De conclusie is voor D66 wel helder: als je de kans krijgt om de leefbaarheid in een wijk voor een groot aantal inwoners sterk te verbeteren mag je die kans niet laten liggen."Onze Ambassadeurs