Leerlingen van Bussumse school gestuurd na wangedrag

Geschreven door Redactie

Een onbekend aantal leerlingen van het Willem de Zwijger college in Bussum wordt van school verwijderd of geschorst. Ook zullen ze op een andere school examen doen. Na een uit de hand gelopen examenstunt eind april deden meerdere leraren aangifte van bedreiging en fysiek geweld. 

De examenstunt liep volledig uit de hand toen een grote groep dronken examenleerlingen met lege flessen begon te gooien. Toen ze werden weggestuurd braken leerlingen de school open en richtten vernielingen aan. Ook gingen ze leraren fysiek te lijf.

De school wilde eerst zelf geen aangifte doen, maar heeft besloten dat nu toch te gaan doen. De leerlingen om wie het gaat hebben een brief ontvangen van de school. Daarin wordt uitgelegd welke maatregelen genomen worden. Sommige leerlingen zullen hun examen op een andere school moeten maken. "De afgelopen dagen heb ik heel veel contact gehad met scholen in de omgeving. Het is de gewoonte in ‘t Gooi om elkaar te helpen", vertelt de rector.

Het Willem de Zwijger College is deze week nog gesloten door de meivakantie. Het eerste uur dat leerlingen komende maandag weer op school zijn, zal gebruikt worden om te spreken over de onrust die in de afgelopen weken is ontstaan rond de school.Onze Ambassadeurs