Inspiratie-fietsroute Weesp dankzij crowdfunding

Geschreven door Redactie

Via een inzamelingsactie probeert de organisatie wij.land een inspiratie-fietsroute door Weesp en omstreken op te starten. Zo wil ze iedereen enthousiast maken voor het Nederlandse landschap en de landbouw. “Sinds vorige zomer was het al mogelijk om een eerste versie van de route te fietsen,” schrijven ze.

“De route neemt je mee langs boeren, boerderijwinkels en prachtige locaties. Ondertussen word je geprikkeld om beter te kijken en te luisteren naar het landschap en de boer.”

Je ziet geschilderde hooibalen, ingegraven canvassen, soundscapes, blije bijen en bodedieren, rondleidingen bij de boer, workshops, lokale producten en landbouwactiviteiten tussen windmolens, sloten en weilanden. Ook krijgen jonge kunstenaars de mogelijkheid om hun werk aan de route toe te voegen. Er zijn meerdere opties voor routes en afstanden mogelijk, dus je kunt zelf bepalen hoe lang de fietstocht duurt.

De inzamelingsactie heeft op het moment van schrijven al bijna 5.000 euro opgeleverd. Als tegenprestatie voor de donatie kunnen deelnemers bijvoorbeeld een theepakket, kunstwerk of overnachting ontvangen. 


Onze Ambassadeurs