KNVB Regiocup niet meer haalbaar voor senioren

Geschreven door Redactie

De KNVB Regiocup voor senioren gaat dit seizoen niet door. Volgens de voetbalbond is het evenement door tijdgebrek niet meer haalbaar.

De KNVB lanceerde de Regiocup begin dit jaar als evenement voor amateurvoetballers die uitkomen in de B-categorie. Het was een alternatief voor de afgebroken competities in het reguliere seizoen. Het ging om kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en kans op lokale derby’s.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet in teamverband trainen. Dit mag alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden, aldus de KNVB. In dat geval kan de Regiocup niet eerder dan in het weekend van 5 en 6 juni starten.

Voor een toernooivorm blijft er volgens de KNVB dan te weinig tijd over, omdat dan de zomervakantie alweer voor de deur staat.


Onze Ambassadeurs