Europese Commissie wil oneerlijke concurrentie beteugelen

Geschreven door Redactie

De Europese Commissie wil een eind maken aan de oneerlijke concurrentie van buitenlandse bedrijven die staatssteun krijgen. Het zou vooral gaan om Chinese bedrijven die met veel Chinese staatssteun een onheuse voorsprong hebben.

Europese overheden moeten consequent langs Brussel als ze een eigen bedrijf willen ondersteunen. Die regel geldt blijkbaar niet voor niet-Europese bedrijven. Als een Chinees bedrijf hier een overname of investering doet, is het mogelijk dat dat bedrijf heel veel staatssteun ontvangt. Een oneerlijke gang van zaken dus.

Om ervoor te zorgen dat Europa beter is opgewassen tegen China en de VS wil de Europese Commissie instemming van de EU als voorwaarde stellen voor bedrijven met minimaal een half miljard euro aan Europese inkomsten en meer dan 50 miljoen euro staatssteun. Ook komen er strengere regels voor openbare aanbesteding.
Onze Ambassadeurs