Huizer buurt protesteert tegen komst hoogbouw

Geschreven door Redactie

Zeker honderd buurtbewoners van de Huizer Zuiderzee en de Huizermaatweg hebben opnieuw geprotesteerd tegen de komst van hoogbouw op hun plek. Het was een stil protest in een grote kring.

De buurtbewoners hebben al veel langer bezwaren tegen een gepland appartementencomplex. Daar wordt al jaren over gesproken.

Het plan kwam onlangs weer naar voren in de plannen voor het opknappen van de zogeheten oost-west-as, waar straks de snelle HOV-bus gaat rijden. Huizen wil op dat stuk niet alleen de wegen verkeersveiliger maken en de boel een stuk groener maken, er moeten ook woningen komen.

De bewoners zeggen dat de bouwplannen hun buurt erg gaan veranderen. Zo moeten er onder meer bomen sneuvelen en wordt straks ook een fietsbruggetje dat de wijk verbindt met de Huizermaatweg weggehaald. De buurt stelt dat haar woonomgeving erg wordt aangetast, omdat er vrijwel in de achtertuinen wordt gebouwd. Daarnaast stellen buurtbewoners dat ze door het gemeentebestuur nooit zijn gehoord in hun bezwaren.Onze Ambassadeurs