Winkelketen Boekenvoordeel officieel failliet verklaard

Geschreven door Redactie

Het faillissement van de winkelketen Boekenvoordeel is inmiddels uitgesproken bij de rechtbank Midden-Nederland. Maandag was het faillissement door het bedrijf aangevraagd.

Het bedrijf zegt op de website dat de winkels voorlopig nog open kunnen blijven. Klanten kunnen hun bestellingen na het maken van een reservering ophalen, maar er kunnen geen nieuwe bestellingen meer op de website worden geplaatst.

Boekenvoordeel zegt dat ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar, het niet meer verantwoord is om verder te gaan. Door de sluiting van bijna vier maanden is het bedrijf in financiƫle problemen gekomen.

De afgelopen weken is er gesproken met verhuurders van de winkelpanden om een oplossing te vinden. Met slechts een deel van de verhuurders is er tot een overeenstemming gekomen, maar "helaas was er niet voldoende draagvlak voor de geboden oplossing."


Onze Ambassadeurs