Verpleegkundige verdacht van seksueel misbruik van Larense patiënte

Geschreven door Redactie

Een 78-jarige verpleegkundige wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een patiënte uit Laren. De inhoudelijke strafzaak komt voor op 8 september.

De verdachte, die toen in Almere werkte, wordt ervan verdacht tijdens zijn werk als verpleegkundige in april 2017 een vertrouwensrelatie met de Larense te hebben opgebouwd, waarna hij haar seksueel misbruikte. De verpleegkundige ontkent de beschuldiging. Volgens hem was sprake van een affectieve relatie.

In eerste instantie verklaarde het slachtoffer dit opvallend genoeg ook. Maar later stelde zij haar verklaring bij, nadat een collega van de verdachte aan de bel trok. Hij verdacht zijn collega van seksueel misbruik.

De strafzaak werd woensdagochtend bij de rechtbank Lelystad op verzoek van de verdediging aangehouden. De verdachte woont in Mechelen, België, en mag vanwege corona niet reizen. De man heeft aangegeven bij zijn strafzaak aanwezig te willen zijn. In de zomer wordt hij gevaccineerd en kan in september naar Nederland komen.

Voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak krijgt de advocaat nog de gelegenheid de collega van de verpleegkundige te horen als getuige.

Waarom de vrouw sociaal psychiatrische hulp kreeg en waarom het zo lang heeft geduurd voordat de strafzaak behandeld wordt, is niet duidelijk.Onze Ambassadeurs