Huurprijzen dalen flink in Noord-Holland: grootste daling in tien jaar

Geschreven door Redactie

De huurprijzen in de vrije sector zijn in Noord-Holland gedaald. De gemiddelde vierkantemeter-prijs van huurwoningen in de vrije sector in Nederland is in het eerste kwartaal van 2021 met 2,4 procent gedaald vergeleken met 2020. Noord-Holland is de hardste daler met 6,8%.

Dat meldt woningplatform Pararius.

Noord-Holland is ondanks die daling nog altijd veruit de duurste provincie van het land, maar de prijs daalt al sinds het vierde kwartaal van 2019. Pararius biedt veel aan in het hogere segment dat ook voor expats interessant kan zijn en daardoor ontstaat deze daling. Als die wegblijven, drukt dat de prijs.

De gemiddelde Nederlandse huurprijs per vierkante meter is 16,34 euro. In vijf steden ligt de prijs hoger dan het landelijke gemiddelde en drie daarvan bevinden zich in Noord-Holland. In Amsterdam, Amstelveen en Haarlem betaal je meer. Onze Ambassadeurs