17.000 mensen willen met proefvakantie naar Rhodos

Geschreven door Redactie

Meer dan 17.000 mensen hebben zich aangemeld voor een all-inclusive proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos. Dat zegt reisorganisatie Sunweb. Maar er is slechts plek voor 189 deelnemers.

Op 12 april vertrekt bij wijze van test een vakantievlucht naar het eiland. Naast Sunweb organiseren de overheid en Transavia de proefvakantie mee. 

Een Sunweb-woordvoerder zegt: "We weten nu dat, als er duidelijkheid is, accepteren mensen de veiligheidsmaatregelen en gaan ze boeken. Tegelijkertijd is het een keiharde bevestiging dat niet alleen de reisbranche snakt naar perspectief, maar alle Nederlanders ook niet meer kunnen wachten."

Tijdens de vakantie mogen de deelnemers het resort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten. Sunweb maakt op basis van de aanmeldingen een eerste selectie van reizigers. Die groep moet voldoen aan de criteria die door de overheid zijn gesteld. Zo worden onder meer mensen met een verhoogd risico op corona uitgesloten.

Deelnemers betalen de reis zelf en de reisorganisatie neemt de kosten voor de testen voor haar rekening. Het resort wordt speciaal opengesteld voor de test. Er zijn geen andere gasten aanwezig.


Onze Ambassadeurs