Geen Nederlands gras bij WK Voetbal in Qatar

Geschreven door Redactie

Er komt geen Nederlands gras in de voetbalstadions van Qatar. Het Nederlands bedrijf dat de zoden zou leveren trekt zich terug vanwege de mensenrechtenschendingen in het land. Het bedrijf laat hiermee een miljoenenorder liggen.

Hendriks Graszoden heeft gras liggen in de Rotterdamse Kuip en in het stadion van Bayern München. Het bedrijf werd in de jaren '70 opgezet door de vorig jaar overleden eigenaar John Hendriks. Het leverde ook gras aan eerdere EK's en WK's.

Ook voor het gras van het WK in Qatar volgend jaar was het bedrijf een grote kanshebber, al was er nog geen contract getekend. 

Er is afgezien van de order vanwege de aanhoudende schending van mensenrechten en het feit, dat afgelopen jaar al 6500 arbeiders om het leven zijn gekomen bij de bouw van het stadion.Onze Ambassadeurs