Nieuw in Laren: Dorpsradio

Geschreven door Redactie

Dorpsradio Laren is op maandag 1 maart begonnen en is een initiatief van programmamaker Eric Hurink. Burgemeester Nanning Mol en radio-icoon  Frits Spits (die in Laren woont) waren de eerste gasten van de lokale zender.

De burgemeester is blij dat er nu een lokale dorpszender is voor de inwoners en vooral voor mensen die eenzaam zijn. Eric heeft als  radioman gewerkt bij het Hilversumse lokale station VLOH, Eurosport, de Wereldomroep en NH Gooi.

Zes weken geleden kreeg Eric de mogelijkheid om een studio over te nemen op de eerste etage in het Brinkhuis. “Samen met dertig vrijwilligers is de studio gebruiksklaar gemaakt en nu zijn we begonnen met Dorpsradio Laren dat een echt een radiostation is voor en door Laarders.”

Dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur verzorgt Eric een muziekprogramma en dan nemen Fred Lanson en Cosja Opmeer het tussen 12.00 en 14.00 uur over. Op maandag tussen 14.00 en 15.00 heeft Versa Welzijn een programma, op de dinsdag verzorgen Singer en Het Brinkhuis een programma. Woensdag verzorgen een groep kunstenaars de lokale radio en op vrijdag Wim Jordaan met een interview-programma en met muziekkeuzes van zijn gasten. Ineke Hilhorst geeft op zondag van 16.00 tot 18.00 uur diepte-interviews. Op de lokale radio is elk uur een nieuwsbulletin en veel muziek.

Eric laat ook weten dat ze nog op zoek zijn naar programmamakers, programma ideeën, redacteuren, presentatoren, technici, productie-medewerkers, side-kicks en nog veel meer. Als je interesse hebt. kun je contact opnemen door te bellen of Whatsappen naar 035-781 07 81 of mailen naar dorpsradio@gmail.com.”

Dorpsradio Laren kan worden beluisterd via dorpsradio.nl of de app voor Apple of Android (zoek naar: dorpsradio).Onze Ambassadeurs