3 soorten dagelijkse hoofdpijn en hoe ze worden behandeld

Geschreven door Redactie

Om verschillende redenen is het vrij normaal om van tijd tot tijd hoofdpijn te krijgen. Het probleem begint wanneer het iets normaals wordt en begint je dagelijkse bezigheden te verstoren. Hoofdpijn wordt als chronisch beschouwd als je ze routinematig ervaart. Men kan milde tot ernstige pijn tegenkomen die misschien nooit helemaal verdwijnt.

Hoofdpijn is vrij gecompliceerd dan de meeste mensen denken dat ze zijn. Er zijn verschillende soorten chronische hoofdpijn en elk ervan heeft zijn symptomen, triggers en vereist een andere behandeling. Om ze beter te kunnen behandelen, is het belangrijk om een ​​beter begrip te krijgen van de verschillende soorten dagelijkse hoofdpijn. Hier zijn 3 hoofdsoorten hoofdpijn en hoe je ermee om kunt gaan.

Chronische spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn die mensen ervaren. Dit gebeurt door het samentrekken van de spieren in het voorhoofd, wat kan leiden tot doffe, pijnlijke pijn aan beide zijden van het hoofd. Spanningshoofdpijn is mild tot matig in termen van pijn en interfereert niet met het dagelijks leven, zoals ernstige pijn die gepaard gaat met migraine wel kan. Harde geluiden, dampen en een helderblauw scherm met gadgets kunnen allemaal leiden tot spanningshoofdpijn. Zelfs uitdroging kan een reden zijn. Drink voldoende water op een dag en neem regelmatig een pauze van jouw werk om dit te voorkomen.

Migraine-hoofdpijn wordt meestal alleen aan één kant van het hoofd gevoeld. Het is meestal een genetische aandoening die wordt veroorzaakt door ontregeling van neurotransmitters, ontsteking en prikkelbare elektrische activiteit in de hersenen. Mensen die aan dit soort hoofdpijn lijden, ervaren meestal stekende pijn, die dagen kan blijven hangen. Migraine-hoofdpijn verhoogt ook de gevoeligheid voor licht, geluid en geur. Het is over het algemeen een episodische aandoening en kan zelfs worden veroorzaakt door verschillende leefstijlfactoren, zoals overmatig gebruik van voorgeschreven of vrij verkrijgbare medicijnen tegen hoofdpijn (OTC). Om deze aandoening te beheersen, moet men weten wat hun hoofdpijn veroorzaakt - alcohol, dieet of stress, en ze moeten proberen deze te vermijden.

Cafeïne hoofdpijn: Zoals de naam al doet vermoeden, wordt cafeïne-hoofdpijn veroorzaakt door overmatige inname van cafeïne per dag. Het cafeïnegehalte in de koffie beïnvloedt de bloedstroom in onze hersenen. Als je er per dag te veel van hebt, kun je hoofdpijn krijgen door cafeïne en als je er plotseling mee stopt, kan dit een soortgelijk effect hebben. Mensen die regelmatig migraine hebben, worden meestal getriggerd door cafeïne. Gebruik cafeïne met mate om dit te voorkomen. 250 ml koffie, twee keer per dag is meer dan genoeg.

Onze Ambassadeurs