3 verborgen groenten in mac & cheese

Geschreven door Redactie

Snuff groenten in macaroni-kaas, een populaire familiemaaltijd die nog voedzamer wordt voor kinderen met de toevoeging van pompoen, prei en erwten!

Wat heb je nodig?

- 150 g flespompoen, in stukjes gesneden
- 300 g penne (we gebruikten Napolina 50% wit 50% volkoren)
- 40 g boter
- 1 kleine prei, fijngesneden (ongeveer 50 g)
- 25 g bloem
- 600 ml melk
- 100 g bevroren erwten
- 175 g belegen Cheddar kaas (we gebruikten een vegetarische versie)
- 1 sneetje bruin brood van een dag oud, in kruimels gemalen

Methode:

STAP 1
Verwarm de oven tot 200 ° C / hetelucht 180 ° C. Zet de pompoen in een stoompan boven kokend water. Stoom ongeveer 15-20 minuten of tot ze gaar zijn. Giet af en mix in een keukenmachine tot een gladde massa.

STAP 2
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

STAP 3
Verhit de boter in een middelgrote pan, voeg de prei toe en kook 2 minuten. Roer de bloem erdoor en kook nog 1-2 minuten. Haal de pan van het vuur en klop geleidelijk de melk erdoor. Keer terug naar het vuur en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Roer de erwten erdoor en breng weer aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de pompoen erdoor en vervolgens 125 g kaas.

STAP 4
Roer de pasta door de saus en doe deze in een ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven kaas en het paneermeel. Bak 20 minuten of tot ze goudbruin en bubbelend zijn.

Eetsmakelijk!

Onze Ambassadeurs