'Nederland maakt zich op voor gladheid en sneeuw'

Geschreven door Redactie

Nederland maakt zich op voor het weer aankomend weekend. De verwachting is dat het flink gaat vriezen en hevig gaat sneeuwen.

Plaatselijk valt er wel 20 centimeter sneeuw. Dat gebeurt nog maar zelden in Nederland. Er worden dan ook maatregelen getroffen tegen het weer.

NS en Prorail zijn druk bezig geweest met het strooien op de stations. Daarnaast staan de wegsleepdiensten paraat als treinen uitvallen. Er kunnen wissels vast komen te zitten en treinen uitvallen. Er liggen ook alternatieve dienstregelingen klaar, zowel landelijk als regionaal, zodat er meer ruimte is om problemen op het spoor snel op te lossen. Reizigers krijgen het advies om de NS-app te checken voor vertrek en zeker in de spits rekening te houden met een langere reistijd.

Rijkswaterstaat zegt genoeg strooizout te hebben om landelijk te strooien. De actuele weersvoorspellingen worden daarbij nauwlettend in de gaten gehouden. Verder gelden de bekende adviezen: pas je rijstijl aan, wissel niet onnodig van rijstrook, let op, houd afstand, ga eerder van huis en houd de weer- en verkeersinformatie in de gaten.

Bedrijven met langere en zwaardere vrachtwagencombinaties en het exceptioneel vervoer krijgen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) het advies om het rijden te verbieden als code oranje van kracht is.









Onze Ambassadeurs