Recept van de week: Gepocheerde kip met warme gekruide couscoussalade

Geschreven door Redactie

Een overheerlijk couscous salade voor het avondeten!

Het is eigenlijk couscous met het vocht en de smaak van kip.


Wat heb je nodig? 60 milliliter extra virgin olijfolie, 8 kippenboutjes, een half bosje bladpeterselie, stengels zeer grof gehakt, bladeren gehakt, een half bosje munt, stengels zeer grof gehakt, bladeren gehakt, geschilde schil en sap van 1 sinaasappel, 4 kruidnagels 

en 3 gedroogde laurierblaadjes. 300 gram couscous, Zest & sap van 1 citroen, 2 teentjes knoflook, geplet, 80 ml extra virgin olijfolie, 1 theelepel gemalen komijn en sumak, 270 gram halfzongedroogde tomaten, uitgelekt, in stukjes gesneden, 1 courgette, in dunne plakjes gesneden, 1 lange rode chilipeper, fijngehakt, 1 blik van 400 g kikkererwten, gespoeld, uitgelekt, 1 rode ui, in dunne ringen gesneden en zaden van 1 granaatappel


Methode: 


Om de kip te pocheren, doe je de olie in een grote steelpan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de drumsticks toe en schroei, regelmatig draaiend, gedurende 6-8 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg 8 kopjes (2 Liter) water toe en breng aan de kook, waarbij je de bodem van de pan met een houten lepel schraapt. Voeg de kruidenstelen, sinaasappelschil, kruidnagel en laurierblaadjes toe. Zet het vuur middelhoog en laat het 40-45 minuten sudderen tot de kip gaar is en gemakkelijk van het bot valt. Zeef, bewaar de bouillon en kip in aparte kommen. Gooi de overige ingrediënten weg. Doe 300 ml hete bouillon in een hittebestendige kom. Bewaar de resterende voorraad in een luchtdichte verpakking in de vriezer voor later gebruik. 


Voeg voor de couscoussalade de couscous, de citroenschil en het sap toe aan de 300 ml hete bouillon en roer tot ze net gecombineerd zijn. Dek het geheel af met een grote plaat of ovenschaal om de hitte en stoom vast te houden. Laat 8-10 minuten staan ​​om de couscous te koken. 


Snipper ondertussen de kip en zet het vlees apart in een kom. Gooi botten en huid weg. Doe de geperste knoflook, olie en sinaasappelsap in een kom, breng op smaak en klop om te combineren. Fluff couscous met een vork en voeg kruidenblaadjes, komijn, sumak, halfzongedroogde tomaat, courgette, chili, kikkererwten, ui, granaatappelpitjes en kip toe. Breng op smaak, voeg de helft van de dressing toe en meng goed. Besprenkel met de resterende dressing om te serveren. 


Eet smakelijk! 


Onze Ambassadeurs