De meest woeste volle maan van het jaar piekt op donderdag

Geschreven door Redactie

De volle maan van januari, die piekt om 14:18 uur. Donderdag 28 januari van dit jaar was een van de minst welkome van alle volle manen voor indianen en vroege Europese kolonisten. Het komt aan tijdens de zwaarste, meest meedogenloze tijd van het jaar.

Ze kenden het als de Volle Wolfsmaan vanwege de troep hongerige wolven die patrouilleerden net buiten de bescherming van het dorp.

Die vroegere volkeren leefden hun dagelijks leven in de nabijheid van de grote hoektanden. Toen de diepten van de winter hen in januari naderden, waren de wolven net buiten het dorp te horen huilen en, in het geval van de vroege Europese kolonisten, aan de rand van de hoeve, waar ze zochten naar restjes achtergelaten door de mensen en vormde een constante bedreiging. Tegenwoordig zijn echte wolven verdwenen.

Supermoons, super maansverduistering, zonsverduistering en meer redenen om in 2021 naar de lucht te kijken. Sommige indianen kenden de volle maan van januari ook als de oude maan, en erkenden dat terwijl de winter nog heerste, het nieuwe van de lente in aantocht was; Ice Moon, omdat het komt wanneer waterwegen bedekt zijn met ijs; en de Sneeuwmaan, omdat het samenvalt met een tijd van sneeuw op het landschap. De diepten van de winter zijn misschien niet zo levensbedreigend voor de meesten van ons, maar de Volle Wolfsmaan arriveert nog steeds met het groeiende comfort dat de lente minder dan 2 maanden verwijderd is en dat lenteachtige temperaturen zelfs eerder zullen aankomen.

Onze Ambassadeurs