Man uit Soest aangehouden bij onderzoek wapenhandel

Geschreven door Redactie

Bij een groot onderzoek naar wapenhandel heeft de politie een man uit Soest aangehouden. Daarnaast zijn er 16 mannen aangehouden uit Amersfoort, Almere, Lelystad, Oss, Drachten, Tilburg, Arnhem, Nijmegen en Nieuwegein. 

De zaak kwam een jaar geleden aan het rollen na informatie uit een vuurwapenhandel onderzoek bij de politie Noord Nederland, de aanhouding van een verdachte met een vuurwapen in Amsterdam en de aanhouding van twee verdachten in Lelystad voor het bezitten van verdovende middelen. 

Op in beslag genomen telefoons vond de politie chatberichten over de aanschaf van vuurwapens en munitie. Aanleiding voor de recherche om een groot onderzoek op te starten. Dat onderzoek leidde in mei 2020 naar een 35 jarige man uit Amersfoort met de bijnaam Luciano Pavarotti. Om deze vermoedelijke wapenhandelaar te kunnen pakken, zette de politie specialisten op het gebied van chatverkeer in en een pseudokoper. Die kocht munitie, maar ook een machinegeweer. Nadat er voldoende bewijs was verzameld, werd de verdachte op 27 mei 2020 aangehouden. 

Hierna vond er een doorzoeking plaats in zijn woning. Daarbij zijn een groot geldbedrag, een vuurwapen en een grote hoeveelheid munitie gevonden. Bij de verdachte werden ook telefoons inbeslaggenomen. Deze toestellen zijn door experts van de digitale recherche uitgeplozen. En met resultaat: uit chatberichten kwamen nog vijf nieuwe verdachten naar voren. Onze Ambassadeurs