Dieren in nood helpen is prachtig werk

Geschreven door Redactie

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn is in 2014 opgericht met het doel steun te bieden aan eigenaren met een huisdier, die zelf zijn aangewezen op de voedselbank en/of op financieel minimumniveau leven. Als hun huisdier plotseling ernstig ziek wordt of gewond raakt is ‘Leiden in last’. Op zo’n moment is hulp belangrijk. 

Wij steunen de eigenaren, door de ernst van de situatie van het dier met hun dierenarts te bespreken, de tariefonderhandeling te doen, maar ook -binnen onze financiële mogelijkheden en voorwaarden- een bijdrage te doen rechtstreeks aan de dierenkliniek, zodat de behandeling of operatie van het dier zo spoedig mogelijk kan worden ingezet, aldus een woordvoerder.

Op jaarbasis worden er tussen de 170 en 200 dieren in acute medische nood geholpen. Van acute operatie blaasstenen, behandeling oorproblemen, gebitsanering tot breuken door val of aanrijding. Hoge kosten probeert de stichting te bespreken met collega’s om zo nodig samen te kunnen participeren. 

Ook verleent de stichting steun aan dierenvoedselbanken en is er een politieke lobby, waar aandacht wordt gevraagd voor armoede in gezinnen met huisdieren.Onze Ambassadeurs