Veel buitenkatten in de buurt? Check voor je wegrijdt of er geen onder de auto of motorkap zit

Geschreven door Redactie

Met dit koude weer schuilen katten graag onder jouw auto of motorkap 

Check in deze koude wintermaanden voor je wegrijdt altijd of er geen kat op je autobanden ligt, onder de auto zit, of onder de motorkap zit.

Met de koude nachten van de wintermaanden, schuilen katten hier graag. Het is beschut en soms nog een beetje warm van de gemaakte ritten.

Maar hoe check je dit? Dit doe je door onder de auto en de motorkap te kijken of op de motorkap te trommelen. Luister hierbij naar teken van leven. Als je instapt, toeter dan een paar keer en wacht tien seconden voordat je de motor start. Hiermee geef je eventueel slapende katten de kans om weg te komen.

Deze tips en oproep komt van dierenartsenpraktijken en Amivedi. Zij doen deze oproep al een aantal jaar omdat er ieder jaar dieren zwaargewond raken of worden gedood tijdens het starten van een auto waar zij in schuilden. Met bovenstaande check, jaag je eventuele katten en dieren weg en weet je zeker dat je geen dier onder de motorkap hebt als je wegrijdt.

Wees tijdens de check en het rijden alert op geluiden en gekke geurtjes. Als je iets geks hoort of ruikt, zet de motor dan uit en ga kijken. Als je een dier vindt, kan je zelf proberen deze er voorzichtig uit te bevrijden. Als het dier vast zit of gewond is, bel dan de dierenambulance.


Onze Ambassadeurs