Campagne ‘Nederland plant bomen’

Geschreven door Redactie

Eén miljoen bomen voor nieuwe bossen in Nederland, dat is het doel van de campagne Nederland plant bomen waarmee de EO op 18 november 2020 van start is gegaan.

De omroep roept, samen met Staatbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds, iedereen in Nederland op om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen van bomen. Met die bomen worden in de twaalf Nederlandse provincies nieuwe bossen aangelegd.


Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO₂, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Met hulp van alle Nederlanders komt er meer bos in ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen. 

Staatsbosbeheer roept gezamenlijk alle Nederlanders op om samen één miljoen bomen bij elkaar te brengen. Een boom kost 7,50 euro, inclusief het planten en de eerste jaren jeugdverzorging in één van de nieuwe bossen. De campagne bestaat uit een online platform: nederlandplantbomen.nl, een serie korte tv-afleveringen van 1 tot 6 maart 2021 op NPO1 en wordt afgesloten tijdens de 64ste Nationale Boomfeestdag op 17 maart 2021. Op instagram.com/nederlandplantbomen zijn enthousiaste vloggende boswachters, mooie natuurfoto’s en persoonlijke verhalen te vinden.


Wil je Meedoen? Ga naar https://www.eo.nl/programmas/nederland-plant-bomen 


Je kunt zelf een gebied selecteren waar je je boom wilt planten, zoals in het gebied van Flevoland. 


 

Onze Ambassadeurs