Oranje kaars voor je raam

Geschreven door Beau de Lange wendels

‘Orange the World’ is de internationale campagne van de Verenigde Naties ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van bijzondere bouwwerken een onderdeel van deze campagne.

In het eerste jaar kleurden bijvoorbeeld Time Square, Empire State Building en de piramides en sfinx in Caïro oranje. Inmiddels worden overal bouwwerken oranje uitgelicht en vinden er activiteiten plaats in meer dan 100 landen. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

De campagneperiode loopt van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Wil jij tijdens de campagneperiode ook jouw steun betuigen aan vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld en wil je hen een hart onder de riem steken? Laat dan van 25 november tot en met 10 december een oranje kaars voor je raam branden, maak daarvan een foto, plaats deze via je facebook/instagram en gebruik daarbij #OrangetheWorld en deel het bericht! Heb je zelf hulp nodig? Bel “Veilig Thuis”: 0800-2000 (advies en meldpunt voor huiselijk geweld)

Meer info over de Blijf Groep en het Oranje Huis: www.blijfgroep.nl en over Soroptimistclub Hoorn e.o.: https://soroptimist.nl/nl/hoorn/

Je donatie kun je storten op de project rekening van Soroptimistclub Hoorn e.o. NL 69 RABO 0325 834423 onder vermelding van “Bijdrage voor busje”.


Onze Ambassadeurs