Cijfers zijn nog te hoog, maar de trend is naar beneden

Geschreven door Redactie

Gisteravond was er weer een persconferentie en premier Rutte maakte bekend welke maatregelen hetzelfde blijven en welke er zijn veranderd. De belangrijkste boodschap die hij meegaf: de cijfers zijn nog te hoog, maar de trend is naar beneden. En dat is volgens hem goed nieuws.

De meeste maatregelen blijven nog gewoon gelden, maar er zijn ook maatregelen die veranderen. De maatregelen die nog blijven gelden en veranderen kun je hieronder lezen.

Theaters, bioscopen, zwembaden, musea, pretparken en bibliotheken mogen hun deuren weer openen.

Je mag weer 3 gasten ontvangen (eerst waren er dat maar 2.) Je mag buiten weer met vier mensen afspreken (Dit was verminderd naar 2) Kinderen tellen niet mee.

De regering adviseert je nog steeds je niet op vakantie moet gaan tijdens de kerstvakantie. Cafés en restaurants blijven voorlopig dicht


Volgens de premier moet het Sinterklaasfeest dit jaar op een andere manier gevierd worden. Dus niet vieren in grote groepen, maar misschien op meerdere dagen met minder mensen. 

Hoe het zit met het vieren van Kerstmis? Daar wilden de premier en minister De Jonge nog niet veel over vertellen. Dat is volgens hen nog te ver weg. Ze denken wel dat er vanaf half december meer mogelijk is, als het aantal besmettingen blijft dalen.


Onze Ambassadeurs