Reizigers Connexxion vanaf volgende week gewoon weer voorin instappen

Geschreven door Beau de Lange wendels

Wie met Connexxion reist, moet vanaf aanstaande maandag weer door de voordeur van de bus naar binnen en langs de chauffeur. 

Dat meldt Connexxion, de vervoerder die in een groot deel van Noord-Holland het busvervoer verzorgt.

De voordeuren van de bussen zijn sinds half maart gesloten, onder meer om buschauffeurs te beschermen tegen het coronavirus. Als gevolg van die maatregel konden busreizigers geen kaartje kopen bij de chauffeur. Maar nu kan dat weer.

Connexxion heeft al haar bussen aangepast. Er zijn extra schermen geplaatst om de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes voor buschauffeurs te verkleinen. 

Door de voordeur weer te gaan gebruiken wordt de natuurlijk luchtcirculatie in de bus verbeterd, benadrukt Connexxion. Bovendien kunnen reizigers beter afstand houden en kan je nu voor en achter instappen waardoor je niet als je moet instappen of uitstappen tegen elkaar loopt wat ook weer helpt om het virus niet te verspreiden.

Vanaf komende week is het ook weer voor alle reizigers verplicht om een kaartje te kopen. De laatste tijd mochten kinderen tot en met 11 jaar gratis reizen als ze onder begeleiding waren van een volwassene.Onze Ambassadeurs