Brandweer start met nummer voor niet-spoedeisende melding

Geschreven door Beau de Lange wendels

 De brandweer heeft vanaf vandaag ook een nummer voor situaties waarin de brandweer wel ter plaatse moet komen, maar waarbij geen spoed nodig is. Hiervoor kan 0900 - 0904 worden gebeld. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie Dan kan je altijd 112 bellen.

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij de brandweer ter plaatse nodig is. Het gaat om alle situaties waar mogelijk gevaar kan optreden, maar wat op dat moment nog niet gevaarlijk of levensbedreigend is.

Bijvoorbeeld een vermoeid paard dat niet meer op eigen kracht uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. 

Bellers wordt bij 0900 - 0904 gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar zij de melding voor doen. De centrale verbindt ze dan door met de regionale meldkamer. Onze Ambassadeurs