Geen blokkade voor woningbouw voormalig gemeentehuis in Muiden

Geschreven door Redactie

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken kan alvast voor eigen risico starten met de bouw van 41 sociale huurappartementen op de plek van het voormalige gemeentehuis van Muiden aan Het Anker.

De Raad van State legde een verzoek van veel omwonenden om de bouw te blokkeren naast zich neer.

Deze uitspraak zagen veel mensen echt niet aankomen, maar vooralsnog vindt de Raad van State geen goede reden om het bouwplan te schorsen,  totdat over ongeveer een half jaar een eindoordeel wordt gegeven.  

De omwonenden klaagden over verlies aan uitzicht en zonlicht. Met een kleine aanpassing van het bouwplan zou de woningcorporatie aan dat bezwaar tegemoet kunnen komen. Maar die gaat daar niet in mee, omdat het plan dan financieel niet meer goed haalbaar zou zijn. De omwonenden ondersteunden hun verzoek om schorsing met een onderzoek naar verlies aan zonlicht. En verlies van privacy. "Als je in goed vertrouwen lekker in Muiden of Huizen gaat wonen en er komen ineens gebouwen van tien verdiepingen op je af, baal je wel", zegt een omwonende. 

Maar het verlies aan zonlicht vindt de gemeente Gooise Meren uiteindelijk aanvaardbaar en de Raad van State ook. Onze Ambassadeurs