Valse start voor rugbyers van ’t Gooi

Geschreven door Beau de Lange wendels

De rugbyers van ’t Gooi hadden zich heel wat anders voorgesteld van de seizoensstart. De Naarders trapten af met een thuisnederlaag tegen Ascrum: 12-15.

De thuisploeg begon goed en bij de eerste scrum werden de Amsterdamse studenten verpulverd, het leek een voorteken voor een ruime zege.

’t Gooi dicteerde ook, maar Ascrum verdedigde sterk, had veel balbezit via hun voorwaartsen en ontregelde zo het spel van de gastheren, die steeds meer fouten gingen maken. Door lang over de breedte te spelen hoopten de Naarders hun wingers te lanceren, wat pal voor rust lukte. Sean Pickup scoorde, Te Campbell benutte de conversie: 7-0.

’t Gooi leek die lijn na rust door te trekken via een try van Corey Dietrich (12-0), na subliem voorwerk van Campell. Meteen kwam Ascrum echter terug tot 12-5, na een defensieve blunder, en nog geen drie minuten later ging het opnieuw mis achterin bij de Naarders: 12-12.

Tien minuten voor tijd namen de gasten zelfs brutaal de leiding, via een penalty. ’t Gooi kwam via een slotoffensief nog wel in de buurt van een try, maar ook niet verder dan dat. Toch toonde de nieuwe Zuid-Afrikaanse coach, Jason Sivil, zich niet geheel ontevreden. 


Onze Ambassadeurs