Rommelig verloop play-offs HCAW

Geschreven door Beau de Lange wendels

Nadat de honkballers van HCAW een week lang niet in actie konden komen in verband met een aantal positieve coronatests in de selectie van L&D Amsterdam stond voor afgelopen week een drietal ontmoetingen met Curaçao Neptunus op het programma. Ook die serie verliep niet zoals gepland.

Donderdagavond werd er in Bussum wel gewoon aan de wedstrijd begonnen, maar in de tweede inning gebeurde er iets bijzonders. Een lamp in één van de lichtmasten werd geraakt door een fout geslagen bal. Normaal gesproken is dat geen probleem, ditmaal echter spatte de glazen beschermplaat uiteen met een waterval aan glassplinters in het kunstgras tot gevolg. Omdat de scheidsrechters daarna de veiligheid van de spelers niet meer konden garanderen werd de wedstrijd gestaakt.

Een dag later zou de wedstrijd, in Rotterdam, worden hervat. Terwijl beide teams al aanwezig waren gooide Pluvius echter roet in het eten en keerden beide teams onverrichterzake huiswaarts. Ook het voor zaterdag geplande duel kon, vanwege hevige regenval, geen doorgang vinden.

 Het duel van gisteren, zondag 27 september, werd wel gespeeld zoals gepland. Op eigen veld hield HCAW daarin lang stand. In de zevende inning moest HCAW de Rotterdammers echter een puntje toestaan: 0-1. In dezelfde slagbeurt kwam daar nog een tweepuntenhomerun bij. Zelf kwam de Bussumers niet tot scoren waardoor de wedstrijd met 0-3 werd verloren. Het donderdag gestaakte duel zal nu vanavond (maandag 28 september), in Bussum, worden hervat, aanvang 19.30 uur. Dit duel begint vanavond in de tweede inning Het verregende duel van zaterdag is nu opnieuw vastgesteld voor morgenavond in Rotterdam. Vrijwel aansluitend aan deze inhaalduels treft HCAW vervolgens drie keer regerend landskampioen L&D Amsterdam.Onze Ambassadeurs