Omwonenden tegen bouw woningen op plek oud gemeentehuis Muiden

Geschreven door Redactie

Omwonenden vragen blokkade voor bouwplan voormalig gemeentehuis 

Omgevingsvergunning moet worden voorkomen, zeggen ze.

De Raad van State gaat op verzoek van omwonenden binnen twee weken beslissen of het bestemmingsplan voor nieuwbouw op de plek van het voormalige gemeentehuis in Muiden moet worden stilgelegd. De omwonenden willen met een geschorst bestemmingsplan voorkomen dat er snel een omgevingsvergunning voor de bouw kan worden verleend. 

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken wil niet wachten met de bouw totdat de Raad van State een definitief oordeel heeft gegeven over het plan. Dat zal over zes maanden gebeuren. “Geen tijd te verliezen”, zei een woordvoerder van de woningcorporatie donderdag tijdens een spoedzitting bij de Raad. “We gaan een bouwaanvraag indienen”. Volgens hem zal dat binnen enkele weken het geval zijn. De aannemer staat al klaar en die kan niet een aantal maanden gaan stilzitten, aldus de woordvoerder. 

Schorst de Raad het plan niet, dan kan de voorbereiding van het plan voor 41 sociale huurappartementen dus snel beginnen. Maar de woningcorporatie die het project gaat realiseren, doet dat dan wel op eigen risico, zolang de Raad van State het plan nog niet definitief heeft beoordeeld. 

De omwonenden klagen vooral over verlies aan zonlicht, verlies aan uitzicht en aantasting van hun privacy. Het complex komt tot vlak achter hun tuinen te staan. Vanaf de galerij kan iedereen in hun tuinen kijken. Een van de omwonenden woont nu op een afstand van zeventien meter van het nog niet gesloopte gemeentehuis. “Ik krijg straks een hoge muur op tweeënhalve meter afstand. Mijn uitzicht is dan helemaal weg.”  


Onze Ambassadeurs