Gooise Meren wil een miljoen aan coronasteun voor cultuur en sport

Geschreven door Beau de Lange wendels

Een coronafonds van één miljoen euro: dat is wat burgemeester en wethouders van Gooise Meren beschikbaar wil stellen voor lokale welzijns-, cultuur- en sportinstellingen die onder het coronavirus lijden. Het plan wordt volgende week voor het eerst voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Van het miljoen dat Gooise Meren wil reserveren voor corona steun moet er hoe dan ook drie ton worden vrijgemaakt voor Pampus, de Grote Kerk Naarden, het Bussumse theater Spant! en het Naarder Vestingmuseum. Deze vier hebben kans op een geldbedrag uit het provinciale coronanoodfonds voor culturele instellingen. De musea, de kerk en het theater maken daar kans op 8,5 ton uit dat fonds, op voorwaarde dat de gemeente Gooise Meren een derde meebetaalt. Het wordt passen eind Oktober bekend gemaakt.

Aanvragen langs de meetlat

Maar er zijn meer welzijns- en cultuurinstellingen en sportclubs die zwaar te lijden hebben onder het coronavirus. Ze kunnen straks allemaal aankloppen bij de gemeente, hoe kleinschalig ook. Gooise Meren heeft de afgelopen tijd al tussen de vijftien en vijfentwintig hulpverzoeken gekregen. De verwachting is dat de miljoen euro die Gooise Meren nu wil reserveren, voldoende is voor de meest noodzakelijke steun de komende tijd.

.Onze Ambassadeurs