Waarde van woningen in Weesp hardst gestegen van heel Nederland

Geschreven door Redactie

Als je een huis in Weesp wil kopen zal je flink moeten sparen. De woningen in de stad worden steeds meer waard. Afgelopen jaar steeg de gemiddelde woningwaarde van huizen in Weesp zelfs het hardst van heel Nederland.  

De waarde van huizen in Weesp steeg het afgelopen jaar met maar liefst 21,9 procent. Dat betekent dat je voor een huis in Weesp nu gemiddeld 351.000 euro betaalt.

Met deze forse stijging is de gemiddelde woningwaarde in Weesp zelfs harder omhoog dan huizen in steden als Amsterdam Ter vergelijking: de waarde van een huis in Amsterdam steeg met 10,6 procent naar 418.000 euro. De waardes van woningen in de andere gemeenten stegen veel minder, gemiddeld met 6 tot 9 procent.

Meer dure huizen

Dat de gemiddelde waarde van huizen in Weesp stijgt komt niet alleen doordat bestaande woningen meer waard worden, maar ook doordat er flink wat 'duurdere' huizen bij worden gebouwd in de stad.

Gemiddeld in Nederland stegen de woningwaardes met 8,9 procent. De hoogste waarde ooit en de grootste stijging sinds jaren.Onze Ambassadeurs