Basketballen in Bussum

Geschreven door Beau de Lange wendels

Het event Box in Bussum!, dat basketballer Arthur Mendes (16) uit Bussum in samenwerking met projectbureau Stichting STAD Gooi afgelopen zondag organiseerde op het basketbalveld aan de Ruijterlaan in Bussum was een succes.

Er waren wel zeventig mensen aanwezig. Ook de sportieve burgemeester Han ter Heegde deed mee

Mendes en zijn sportvrienden willen graag dat het veld wordt opgeknapt. Omdat het niet aan de juiste afmetingen voldoet als op een echt basketbal veld. Arthur Mendes zet zich in voor behoud en verbetering van het basketbalveld dat gelegen is in de Groene Long. Hij is vorig jaar gestart met het organiseren van activiteiten voor basketballers uit de regio. Met succes, want naast de zondagmorgen is daar inmiddels ook de donderdagavond bij gekomen. Ook hangt hij regelmatig nieuwe netjes op, die hij uit eigen zak betaalt.

De burgemeester deed zondag overigens geen enkele toezegging over het wel of niet opknappen van het speelveld. Wel heeft Vargas in oktober met wethouders Alexander Luijten en Barbara Boudwijnse een afspraak staan om de opknapmogelijkheden én een sociaal maatschappelijke idee te bespreken.


 Onze Ambassadeurs