Streep door alle sinterklaasintochten in 't Gooi door coronavirus: Niet handhaafbaar

Geschreven door Beau de Lange wendels

Alle Gooise sinterklaasintochten gaan komende november niet door. Dat heeft de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek besloten. Volgens de burgemeesters zijn grote sinterklaasintochten niet mogelijk vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.  

Grote sinterklaasintochten zijn volgens de burgemeesters niet handhaafbaar. Het gaat om drukke bijeenkomsten met meer dan 250 personen. De noodverordening staat dat niet toe. Anderhalve meter afstand van elkaar houden is niet te doen en daarnaast ook niet te controleren of te handhaven. Daar komt nog eens bij dat luidkeels zingen niet mag en dat hoort nou eenmaal bij een sinterklaasintocht.

De regio burgemeesters hebben daarom besloten dat de grote sinterklaasintochten dit jaar worden overgeslagen.

Kleine sinterklaasvieringen op scholen

Het afgelasten van de grote plaatselijke sinterklaasintochten wil niet zeggen dat Gooise kinderen dit jaar helemaal niet zien dat Sinterklaas aankomt. De veiligheidsregio wil de nadruk meer leggen op kleinschaligere vieringen op scholen, buurthuizen of sportverenigingen.Onze Ambassadeurs