“De gezonde school” nieuw traject Beatrixschool Huizen

Geschreven door Beau de Lange wendels

De Beatrixschool is woensdag ochtend gestart met het traject van ‘De Gezonde School’. Wethouder Maarten Hoelscher gaf op het versierde schoolplein samen met directeur Michiel van den Brink het startsein in aanwezigheid van wethouder Marlous Verbeek.  

Waarom De Beatrixschool een Gezonde School wil zijn is duidelijk. Wanneer de leerlingen op jonge leeftijd gezonde gewoontes aanleren, hebben ze hier de rest van hun leven profijt van. Aangetoond is dat leerlingen die gezond zijn lekkerder in hun vel zitten en beter presteren. Voordelen dus op sociaal- en cognitief vlak. meld de directeur van de school.

De Beatrixschool wil kinderen niet alleen leren dat taal, lezen en rekenen belangrijk is maar leert de leerlingen dat een stevige basis vooral ook te maken heeft met sociale vaardigheden, creativiteit en gezondheid.

Voeding

Het programma van De gezonde School bestaat uit 7 gezondheidsthema’s, waarvan De Beatrixschool start met het thema: Voeding. Zij hebben dit thema gekozen, omdat de overige thema’s veelal aan bod komen binnen hun huidige onderwijsaanbod. 

Zo sporten de leerlingen 2 keer per week, krijgen groep 3 en 4 zwemles en is er 2 keer in de week buurtsportcoach Kelvin om buiten activiteiten te doen.

Aan de slag

In het thema voeding ligt een kans en spreekt tot de verbeelding, omdat de leerlingen direct praktisch aan de slag kunnen met het bereiden van alle gezonde gerechten en het thema op die wijze betekenis voor ze krijgt. Onze Ambassadeurs